معمار اینترنت در 81 سالگی درگذشت

معمار اینترنت در 81 سالگی درگذشت شاه بلاگ معمار اینترنت در 81 سالگی درگذشت



به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، دنیای اینترنت یكی از معماران اولیه خودرا از دست داد.

"لری رابرتز"(Larry Roberts) كه بعنوان مدیر برنامه "آرپانت"(ARPAnet) یا پدر اینترنت پیشرو و مدرن شناخته می شود، روز 26 دسامبر در سن 81 سالگی درگذشت.

وی از دانشمندان ارشد "دارپا"(آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریكا) بود.

در حالی كه او به اندازه افرادی نظیر "تیم برنرز-لی" یا "وینت سرف" در حوزه اینترنت نزد مردم شناخته شده نیست، اما تصمیمات كلیدی و مهمی را اتخاذ نموده است كه چگونگی رفتار اینترنت را مشخص كرده است.

رابرتز سپس خواندن یك مقاله سرنوشت ساز در مورد مفهوم شبكه بین كامپیوتری در دهه 1960، به توسعه ایده احداث شبكه كامپیوتر به كامپیوتر پرداخت.

وقتی "رابرت تیلور" رئیس دفتر تكنیك های پردازش اطلاعات "آرپا"(ARPA) به دنبال كسی بود كه بین كامپیوترهای تحقیقاتی "آرپا" پیوند برقرار كند، "رابرتز" را بعنوان معمار اصلی انتخاب نمود.

"رابرتز" در ابتدا این كار را كامل متوجه نشد، تا زمانی كه "وزلی كلارك" پیشنهاد تكیه بر كامپیوترهای كوچك برای مدیریت شبكه را داد. سپس "رابرتز" برنامه "آرپانت" را با موفقیت به انجام رساند و با ابداع فناوری "راه گزینی بسته كوچك"(packet switching) سبب یك تحول بزرگ در كنترل ترافیك شد.

در تكنولوژی راه گزینی بسته كوچك، بسته های داده مخصوصی كه مورد نیاز است، بدون اینكه مسیر خاصی برای آنها در نظر گرفته شود، فرستاده می شوند. این كار بر عهده هر بسته است كه راه مخصوص به خودرا برای رسیدن به مقصد پیدا كند. در واقع خطوط ارتباطی بین گره ها به صورت اشتراكی استفاده می شوند. این مفهوم در مقابل مفهوم مدارگزینی قرار دارد.

"رابرتز" "آرپا" را در سال 1973 ترك كرد و "وینت سرف" و "باب كان" را مسئول توسعه پروژه كرد. اما نفوذ وی در آنجا متوقف نشد.



"رابرتز" به وسیله شركت خود موسوم به "تله نت"(Teleenet) به تجاری سازی فناوری راه گزینی بسته كوچك كمك كرد و بعضی از كارهای آتی "تله نت" را به بهبود كیفیت شبكه های اینترنتی اختصاص داد.

"آرپانت" مخفف سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته شبكه(Advanced Research Projects Agency Network) و آغازین شبكه سوئیچینگ بسته های اطلاعات در دنیا بود كه سپس مدتی تبدیل به اینترنت جهانی شد.

بودجه مالی این شبكه در ابتدا توسط سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی(آرپا كه بعدا به دارپا تغییر نام داد) در وزارت دفاع ایالات متحده آمریكا تامین شد كه از این پروژه در دانشگاه ها و آزمایشگاه های تحقیقاتی در ایالات متحده آمریكا استفاده میگردد.

سوئیچینگ بسته های اطلاعات یا همان راه گزینی بسته كوچك در پروژه آرپانت برمبنای طرحی از دانشمند بریتانیایی "دونالد دیویس" و "لارنس رابرتز" از آزمایشگاه لینكلن بود. این آزمایشگاه، نهادی در آمریكا است كه كل بودجه تحقیقاتی دفاعی را آنجا هزینه می كنند و كل پروژه های تحقیقاتی را در آنجا انجام می دهند.
دارپا(DARPA) یا آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی(Defense Advanced Research Projects Agency) در سال ۱۹۵۸ تاسیس شد. این آژانس یك بنگاه تحقیقاتی و فناوری زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده آمریكا است كه مسئولیت توسعه و ساخت تكنولوژی های جدید را جهت استفاده ارتش آمریكا بر عهده دارد.

اما شركت های تاسیس شده توسط "لری رابرتز" همچون "كاسپین نتوركز"(Caspian Networks) و "آناگران"(Anagran) به افزایش كیفیت خدمات فناوری هایی مانند پخش ویدئو در شبكه های كامپیوتری پرداختند.

شما امكان دارد "لری رابرتز" را نشناسید، اما تاثیر وی امروزه در سراسر دنیای اینترنت احساس میگردد.




1397/10/10
14:21:38
5.0 / 5
4889
تگهای خبر: آزمایشگاه , اینترنت , پیشرفت , تجاری سازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است