ترمیم همزمان استخوان و پوست صدمه دیده بوسیله چاپ ۳بعدی

ترمیم همزمان استخوان و پوست صدمه دیده بوسیله چاپ ۳بعدی به گزارش شاه بلاگ محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا روشی جدید برای ترمیم زخم ها و صدمه ها به وسیله ی چاپ سه بعدی ابداع کردند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، این روش برای بانداژ همزمان بافت های نرم و سخت قابل استفاده می باشد و از دو نوع جوهر زیستی در آن استفاده می شود. محققان در آزمایشی که بر روی موش ها انجام دادند توانستند حفره هایی درون جمجمه و پوست این موجودات را در عرض چند دقیقه ترمیم کنند.
بعد از جراحی مغز باندپیچی حفره ی بوجود آمده در سر یکی از اشکالات است. سوراخی که درون جمجمه بوجود آمده احتیاج به استخوان جدیدی دارد که یا از بخشی از بدن شخص برداشته می شود و یا از بدن یک فرد اهدا کننده فوت شده استفاده می شود. پوست این قسمت هم باید ترمیم شود.
فناوری چاپ سه بعدی می تواند کارآمد باشد. در خلال سالهای اخیر دانشمندان از راه "چاپ زیستی" سلول های زنده، بافت پوست، اندام ها و استخوان های بدن را ساخته اند. اما صدمه هایی که به چند نوع بافت وارد می شود می تواند مشکل ساز باشد ازاین رو در مطالعه ای جدید گروه محققان ایالت پنسیلوانیا قصد دارند این مشکل را حل کنند.
ابراهیم اوزبولات(Ibrahim Ozbolat) نویسنده ی این مقاله می گوید: هیچ روشی برای ترمیم بافت های نرم و سخت به صورت همزمان وجود ندارد بنابراین ما می خواهیم فناوری ایجاد نماییم که بخش صدمه دیده را به صورت همزمان ترمیم نماییم.
انجام چنین کاری نیازمند جوهرهای زیستی با مقاومت متنفاوت و همینطور دو روش مختلف چاپ زیستی است. بافت سخت با روش مبتنی بر اکستروژن چاپ شد در حالیکه در بافت نرم از روش قطره ای استفاده شد.
جوهری که برای بافت سخت استفاده شد دارای کلاژن، کیتوسان، هیدورکسی آپاتیت نانو و چند ترکیب دیگر بود اما بخش مهم آن سلول های بنیادی مزانشیمی بودند که به ترمیم استخوان، غضروف و مغز استخوان کمک می کنند و انواع مختلفی دارند.
این جوهر هم دمای محیط است اما به سرعت به دمای بدن می رسد. این جوهر به صورت لایه لایه از فیبروژن و کلاژن و موادی که به رشد و پیوند عرضی کمک می کنند ایجاد می شود.
در آزمایش های اولیه محققان ابتدا از این ماده برای ترمیم یک نوع از بافت به تنهایی استفاده کردند و سپس آنرا روی دو بافت همزمان امتحان کردند و به وسیله ی آن حفره هایی در پوست و استخوان سر موش زنده را ترمیم کردند. این گروه میان سلول های استخوان و پوست لایه ای قرار دادند تا سلول های پوست وارد استخوان نشود.
این گروه این فرآیند را ۵۰ بار انجام دادند و دریافتند که زخم های بافت نرم طی چهار هفته به صورت کامل ترمیم می شود. هنگامی که این آزمایش تنها روی بافت استخوان انجام می شد این بافت در طول شش هفته ۸۰ درصد بهبود یافت اما با انجام آزمایش روی هر دو بافت استخوان و پوست این میزان به ۵۰ درصد در شش هفته رسید.
این گروه می گویند، افزودن ترکیبات عروقی برای بهبود جریان خون می تواند به ترمیم بافت کمک نماید. آنها قصد دارند این روش را روی حیوانات بزرگ تر آزمایش نمایند.



1400/02/08
11:51:17
5.0 / 5
1301
تگهای خبر: دانش , فناوری , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است