شفق به شبکه دفاتر قضایی کشور خواهد پیوست

شفق به شبکه دفاتر قضایی کشور خواهد پیوست مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از آغاز مرحله عملیاتی اتصال دفاتر در سراسر کشور به شبکه فراگیر قضایی با نام اختصاری «شفق» خبر داد.


به گزارش روابط عمومی کانون، محمدرضا سلطانی در این خصوص عنوان کرد: این طرح ملی که با همکاری نهادهای فناور و امنیتی کشور به عاقبت رسیده، قدمی تعیین کننده در راستای استقلال زیرساخت های ارتباطی قوه قضائیه از اینترنت عمومی و تامین حداکثری امنیت اطلاعات شهروندان به حساب می آید.
محمدرضا سلطانی مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در تشریح ابعاد این پروژه اظهار داشت: شبکه شفق، یک شبکه ارتباطی اختصاصی، پایدار و یکپارچه است که به صورت ویژه برای دفاتر خدمات الکترونیک قضایی طراحی و پیاده سازی شده است.
وی اضافه کرد: این شبکه بستری بطورکامل امن برای تبادل داده های حساس قضایی فراهم می آورد و با استقرار کامل آن، کلیه خدمات قضایی مردم در محیطی مستقل از اینترنت معمولی صورت خواهد گرفت و هدف اصلی ما این است که قطعی های مکرر و نوسانات شبکه جهانی اینترنت، هیچ نوع خللی در روند عرضه خدمات به مراجعان ایجاد نکند و مردم بدون دغدغه اختلالات شبکه، کارهای قضایی خودرا پیگیری کنند.
سلطانی در ادامه با تاکید بر وجوه امنیتی این طرح، اضافه کرد: مهم ترین موفقیت راه اندازی شفق، بی نیاز شدن کامل دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از اینترنت عمومی است؛ ما برای جلوگیری از هرگونه نفوذ، دسترسی بدون مجوز و تهاجمات سایبری، طراحی شبکه را به شکلی انجام داده ایم که تمامی اطلاعات فقط در یک شبکه داخلی و محصور و بوسیله اتصالات کابلی و رادیویی بطورکامل ایمن جابه جا شوند.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی خاطرنشان کرد: این معماری امنیتی، علاوه بر مصونیت در مقابل تهدیدات برون مرزی، سرعت انتقال داده را هم به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده و زمان انتظار مراجعان را به حداقل می رساند.
سلطانی ضمن اشاره به گستره اجرائی این پروژه، عنوان کرد: در گام نخست، بالاتر از یک هزار و سیصد دفتر خدمات الکترونیک قضایی در نقاط مختلف کشور به شبکه شفق متصل شده اند و بر مبنای برآوردهای صورت گرفته، با تکمیل این طرح، پایداری سیستم های قضایی، سرعت انجام کار مراجعان و مهم تر از همه، امنیت حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات شهروندان به صورت بی سابقه ای ارتقاء خواهد یافت.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در انتها با یادآوری رویکرد آینده نگر این نهاد، تصریح کرد: کانون همواره در راه بهره مندی از تکنولوژی های جدید گام برداشته و پیشبینی می شود در ادامه مسیر، از ظرفیتهای هوش مصنوعی در عرصه های مرتبط هم استفاده شود؛ شبکه شفق، زیرساخت موردنیاز برای تحقق این اهداف بلند مدت را فراهم آورده و افق جدیدی را در تحول دیجیتال قوه قضائیه ترسیم می کند.
قابل اشاره است که قبل تر هم کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در هماهنگی با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و با اجرای طرح های مختلف مبتنی بر سیستم های هوشمند، گامهای مؤثری در جهت کاهش کاغذ، تسریع فرایندهای دادرسی و افزایش رضایت مندی مراجعان برداشته بود و راه اندازی شبکه شفق، یکی از مهم ترین برنامه های تکمیل کنندهٔ این زنجیره تحول آفرین به حساب می آید.
گفتنی است، خانواده بزرگ کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با شعار «دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، از مردم برای مردم» در قالب بالاتر از ۱۳۰۰ دفتر با نیروهای متعهد و متخصص در تمام کشور، در تحقق «قوه قضائیه هوشمند در تراز انقلاب اسلامی» در همکاری با مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضایی، همواره مشغولِ خدمات رسانی به عموم مردم شریف ایران اسلامی است.
 


منبع:

1405/04/23
14:20:25
5.0 / 5
5
تگهای خبر: امنیت , اینترنت , تكنولوژی , جهان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب شاهبلاگ
اسم شما:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است

شاه بلاگ پلتفرمی است که استفاده از آن آسان می باشد و می‌توانید با مطالعه مقالات و بررسی نظرات کاربران، از اخبار فناوری و دانش مطلع شوید. شاه بلاگ یکی از محبوب‌ترین سایت‌های خبری علمی پژوهشی در زمینه فناوری است که اخبار جدید در زمینه‌های مختلف علمی را پوشش می‌دهد.