با فناوری ویرایش ژن محقق می شود؛
گل رزی كه پژمرده نمی گردد
شاه بلاگ: مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است كه ویرایش ژنتیكی می تواند سبب تولید یك گل با بوی لذت بخش تر و دوام طولانی تر شود.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، بیشتر اوقات گل های رز می توانند بهترین هدیه به افراد باشند اما باید به این نكته توجه داشت كه گل ها مدت طولانی دوام نخواهد آورد و بعد از مدت زمان كوتاهی پژمرده می شوند.
اكنون دانشمندان یك روش را توسعه داده اند تا گل ها بتوانند مدت طولانی تری در یك گلدان بمانند، مقاوم تر باشند، بوی شیرین تر و شكوفه های بیشتر داشته باشند.
پرورش نژاد گل های رز با رنگ و بوی مطبوع امروزی می تواند یك دهه طول بكشد و تولید امكان دوام آنها حتی بعد از چیده شدن حتی یك كار خارق العاده تر است. اما اكنون كارشناسان از یك روش به نام "كریسپر" (CRISPR) بهره برده اند و بر این اساس قیچی مولكولی قادر به تغییر دی.ان.ای یك گیاه در یك سوم آن زمان است.
در این مطالعه یك دانشمند فرانسوی و تیم او ژنوم یك گل رز را تعیین توالی كردند. فرایند اصلاح ژنوم گل های رز صرفا چند سال است كه قدمت دارد. انجام این كار سبب افزایش عمر گل در گلدان می گردد و باغبانان را قادر می سازد تا گل های رز مقاوم در برابر بیماری های قارچی همانند لكه سیاه رز پرورش دهند.
این اولین بار می باشد كه دانشمندان ژنوم گل های رز پرورشی كه ژن های آنها بسیار شبیه توت فرنگی و تمشك است را به صورت كامل تعیین توالی می كنند. رزهای باغی جدید بعد از اینكه رشد می كنند، عطر بسیار كمی نسبت به رزهای پرورشی دارند.
بنابراین برای تعیین خصوصیت های طبیعی رزها، محققان یك رز از نوع "Blush Old Blush" كه در قرن هجدهم از چین وارد شد را مورد بررسی قرار دادند. این نوع رزها گلبرگ های ضریف صورتی دارند.
دانشمندان با انجام این تحقیق توانستند ژن هایی را كه ممكن است برای بهبود گل ها مناسب باشد، شناسایی كنند. دكتر "محمد بنداهمن" (Mohammed Bendahmane)، یكی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: من امیدوارم بتوانیم در آینده تغییرات خاصی در این گل ها به وجود آوریم و گل هایی با عطر و بوی بیشتر و رنگ های متنوع تری پرورش دهیم.
"ژنوم" یك ماده ژنتیكی كامل یك گیاه یا یك حیوان است كه نقشه ساخت آن در هر سلول یافت می گردد.
دانشمندان برگ های بسیار جوان گیاه گل رز را برداشتند و آن ها را فشردند تا دی.ان.ای آنها را استخراج كنند، سپس از یك ماشین تخصصی برای خواندن رمز ژنتیكی استفاده كردند.
نتایج نشان داد كه ژن های بیشتری نسبت به قبل وجود دارد كه سبب می گردد بوی گل رز بسیار خوشبوتر و لذت بخش تر شود.
به گفته ی محققان تابحال مطالعات كمی درباره گل های رز انجام گرفته است، زیرا این گل مجموعه ای پیچیده و متفاوت از كروموزوم ها را دارد.
در این مطالعه محققان بیش از 36 هزار ژن رمز گذاری پروتئین را كشف كردند، كه برخی از آنها می تواند برای تولید شكوفه های گل های رز بیش از یك بار مورد استفاده قرار گیرند و مقاومت گل ها در برابر عفونت های قارچی را بالا برند.
این مطالعه در مجله " Nature Genetics" منتشر گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب