این بنفش اعجاب انگیز

این بنفش اعجاب انگیز به گزارش شاه بلاگ بوشهر «جم» یا «جمبو» نام درخت همیشه سبزی است كه میوه ای اعجاب انگیز با مزه بی نظیر و خواص درمانی بسیار دارد، یك میوه متفاوت و خوشرنگ در سبد میوه های تابستانی جنوبی های خونگرم...


سازگاری بالای این درخت با اقلیم جنوب و کم آبی سبب شده به صورت پراکنده در بعضی کوچه ها و خیابان ها و یا حیاط منازل بوشهری ها کشت شود. درخت پرکاربرد سایه دار و سبز زیبای که علاوه بر استفاده از میوه و یا فرآورده های آن همچون انواع شربت، ژله و یا سرکه، خواص دارویی زیادی هم در برگ و حتی هسته آن نهفته است.
درخت گرمسیری جمبو با نام علمی (Syzygium cumini) بومی کشورهای هند، سریلانکا، بنگلادش و اندونزی بوده و در شهرها و مناطق ساحلی جنوب ایران می روید. این درخت میوه دار و همیشه سبز در کشورهای دیگری همچون فیلیپین، میانمار، برزیل، جزایر و کشورهای آمریکای مرکزی، فلوریدای آمریکا و برخی کشورهای آفریقایی هم وجود دارد.

ورود جمبو به بوشهر
عضو هیئت علمی گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان بوشهر درباره ورود جمبو به بوشهر به ایسنا می گوید: «حدود ۳۰۰ سال "جمبو" توسط هندوهای همراه با نیروهای انگلیسی به جنوب ایران وارد شد و امروزه در استان های جنوبی بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان کشت می شود.»
به گفته فرزاد کرم پور جمبو درختی زود رشد است که طی ۲ سال ارتفاع آن به بیشتر از سه متر می رسد و تا ۱۵ یا حتی ۳۰ متر هم قابلیت رشد و قد کشیدن دارد. وی عمر این درخت را صد سال و منطقه رویش آنرا از ساحل دریا تا ارتفاع ۱۸۰۰ متر از سطح دریا دانسته و عنوان می کند: «درخت جمبو در ارتفاع ۶۰۰ متر به بالا به ثمر نخواهد نشست.»

وی درباره سودمندی و فواید درخت جمبو اظهار نمود: «این درخت به جهت تاج و منظره زیبا، در خیلی از مناطق بعنوان یک درخت زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی کشورها، به علت استقامت و استقامت زیاد چوب جمبو در مقابل آب از آن برای ساخت ابزار کشاورزی و یا سوخت استفاده می شود. پوست درخت جمبو هم در صنعت چرم سازی کاربرد دارد.»


از تأمین ویتامین و مواد معدنی تا کنترل دیابت
عضو هیئت علمی گیاه پزشکی با اشاره به اینکه فصل گلدهی درخت جمبو در جنوب ایران فروردین و اردیبهشت و موسم به ثمر نشستن آن در تابستان است، افزود: «میوه رسیده جمبو رنگ بنفش مایل به سیاه دارد و کمی از زیتون درشت تر است. میوه ها بر روی شاخه های سبز به صورت خوشه ای شکل می گیرند و در ابتدا کوچک و سبز رنگ بوده که به تدریج بزرگ تر شده و رنگ آن به سرخی میل کرده، و در نهایت به رنگ سیاه در می آید.»
کرم پور با اشاره به اینکه این میوه حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است، به ایسنا اظهار داشت: «خوردن جمبو به علت وجود این مواد مفید بعلاوه آنتی اکسیدان ها بر عملکرد طبیعی بدن تأثیر مثبتی دارد. همینطور بخش های دیگر گیاه جمبو هم دارای ارزش دارویی هستند؛ خصوصاً هسته ی آن که به درمان و کنترل بیماری قند یا دیابت و کاهش عوارض آن کمک می نماید.»
میوه رسیده جمبو دارای هسته بزرگی بوده و قسمت خوراکی آن نرم و آبدار، شیرین و خوشمزه با ته مزه ترش است. از میوه جمبو می توان سرکه، شراب، ژله و انواع شربت ها را تهیه کرد.

به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا، در هر صد گرم از بخش خوراکی گیاه جمبو حدود ۲۵۱ کیلوژول انرژی، ۱۵.۵۶ گرم انواع کربوهیدرات ها، ۰.۲۳ گرم چربی، ۰.۷۲ گرم پروتئین، ۸۳.۱۳ گرم آب، ۳ IU ویتامین آ، ۰.۰۰۶ میلی گرم تیامین، ۰.۰۱۲ میلی گرم ریبوفلاوین، ۰.۲۶ میلیگرم نیاسین، ۰.۱۶ میلی گرم ویتامین ب۵، ۰.۰۳۸ میلی گرم ویتامین ب۶، ۱۴.۳ میلی گرم ویتامین ث، ۱۹ میلی گرم کلسیم، ۰.۱۹ میلی گرم آهن، ۱۵ میلی گرم منیزیم، ۱۷ میلی گرم فسفر، ۷۹ میلی گرم پتاسیم و ۱۴ میلی گرم سدیم وجود دارد.







1399/05/27
10:24:34
5.0 / 5
1433
تگهای خبر: صنعت , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است