دستگیری پروتئین قاتل با روشی جدید

دستگیری پروتئین قاتل با روشی جدید شاه بلاگ: محققان ˮموسسه تحقیقات پزشکی والتر و الیزا هالˮ(WEHI) در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند، یک روش مولکولی جدید به نام ˮfreeze frameˮ به آنها اجازه می دهد تا مراحل اصلی چگونگی از بین بردن سلول ها توسط پروتئین MLKL را مشاهده کنند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پروتئین های کوچکی به نام "مونوبادی"(monobodies) برای منجمد کردن MLKL در مراحل مختلف هنگامی که از حالت خاموش به حالت فعال حرکت می کند، استفاده می شود. این یک فرآیند کلیدی است که یک شکل التهابی مرگ سلول به نام نکروپتوز را امکان پذیر می کند.
محققان قادر به نقشه برداری از چگونگی تغییر ساختار سه بعدی MLKL بودند. این یک رویکرد جدید بالقوه برای جلوگیری از نکروپتوز بعنوان درمانی برای بیماریهای التهابی است.
پروتئین قاتل MLKL سلول ها را بوسیله یک فرایند التهابی به نام نکروپتوز از بین می برد. فناوری مونوبادی محققان را قادر ساخته است تا بتوانند هنگامی که MLKL فعال شده و آغاز به از بین بردن سلول می کند، اشکال مختلف MLKL را ثبت کنند. درک چگونگی تغییر شکل سه بعدی MLKL ممکنست به تولید داروهایی منجر شود که از نکروپتوز جلوگیری می کنند و می توان از آنها بعنوان درمانی برای بیماریهای التهابی استفاده نمود.
نکروپتوز یک نوع برنامه ریزی شده از نکروز، یا مرگ التهابی سلول است. به صورت معمول، نکروز با مرگ ناگهانی بی برنامه سلولی ناشی از صدمه سلولی یا نفوذ پاتوژن ها شناخته می شود.
محققان گفتند که MLKL در یک مجموعه پروتئینی به نام "نکروزوم" فعال شده و به سیگنال های خارجی پاسخ می دهد.
سارا گارنیش از محققان این مطالعه اظهار داشت: در صورتیکه می دانیم کدام پروتئین ها MLKL را فعال می کنند و این شامل فسفوریلاسیون پروتئین است اما تابحال هیچ کس نتوانسته است جزئیاتی درباره نحوه تغییر MLKL در سطح ساختاری ببیند. تکنولوژی جدید به نام "مونوبادی" کلید آشکار کردن تغییر MLKL بود. ما از مونوبادی هایی که به صورت خاص به اشکال مختلف MLKL متصل می شوند، برای گرفتن این سلول ها استفاده کردیم.
وی افزود: این مونوبادی ها مانع از خارج شدن MLKL از این اشکال می شود. ما از زیست شناسی ساختاری برای تولید نقشه های سه بعدی از این اشکال استفاده کردیم. این موارد نخستین شواهد رسمی را در مورد چگونگی تغییر شکل MLKL بعد از فعال شدن عرضه می دهند.
یافته های این مطالعه که در مجله "Nature Communications" انتشار یافته است.



1400/02/06
22:30:19
5.0 / 5
1174
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است