رئیس سازمان محیط زیست:

پرونده صنایع آلاینده در استانها به قوه قضاییه ارسال می شود

پرونده صنایع آلاینده در استانها به قوه قضاییه ارسال می شود به گزارش شاه بلاگ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آلایندگی شرکت های پتروشیمی اظهار داشت: پرونده صنایع آلاینده ای که در استانها به تعهدات خود عمل نمی کنند به قوه قضاییه ارسال می شود.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایرنا علی سلاجقه روز سه شنبه در پانزدهمین همایش ملی علوم و فنون دریایی در بندر ماهشهر در جنوب خوزستان، ضمن اشاره به آلایندگی پتروشیمی ها همچون پتروشیمی رازی اضافه کرد: در نشستی که با رئیس قوه قضاییه داشتیم پرونده صنایع آلاینده ای که به تعهداتشان عمل نکرده اند، مطرح و قرار شد این پرونده ها در استانها رسیدگی نشود و به قوه قضاییه ارسال شود.
وی نشست روز گذشته شورایعالی محیط زیست را تصریح کرد و افزود: رئیس جمهور در این شورا گفته است بااینکه امروزه محیط زیست تعاملی است اما در جایی که نیاز به تقابل وجود دارد نیز باید محکم و قاطعانه تقابل کنید.
سلاجقه با اشاره به اینکه باید مشخص شود با تاسیس صنایع پتروشیمی چه سرمایه ای در منطقه از بین رفته، افزود: آیا آنچه در ماهشهر اتفاق افتاده رفاه و خرد و اندیشه ورزی بچه های منطقه را بالنده کرده است؟ این منطقه اقتصادی، اقتصاد کشور را تضمین کرده اما اشتغالی که ایجاد می شود جایگزین مشاغل بومی از بین رفته مردم منطقه شده است.
وی اظهار داشت: وقتی صنعتی در منطقه بارگذاری می شود، افتخار می نماییم هکتارها سبزینگی ایجاد شده، در صورتی که اگر صنایعی که مستقر شده اند اینکار را نکنند برای خودشان مشکل ایجاد می شود؛ مسئولیت اجتماعی فراتر از چند هکتار سبزینگی است، بلکه شامل پیشگیری از آلودگی در جو و آب است.
سلاجقه تصریح کرد: به جهت اینکه مشخص شود بجای دستاوردهایمان در صنعت پتروشیمی چه چیزی را از دست داده ایم، از معاونان خود و مدیران کل می خواهم ارزشگذاری اقتصادی برای محیط زیست منطقه انجام دهند تا قیمت تنوع زیستی، هکتارها زمین و گونه های گیاهی که برای مردم مفرح بوده و دریاهایی که با ساخت پتروشیمی آلوده شده مشخص شود.
وی اضافه کرد: در مباحث مربوط به محیط زیست، وارث برخی مسایل هستیم، اما این دولت می خواهد آن کارها را انجام ندهد؛ دولت سیزدهم کلنگ هیچ پروژه ای را به زمین نزده و در سفرهای استانی فقط اهتمام کرده طرح های نیمه تمام را ساماندهی کند.
به گفته وی، توسعه باید ساری و جاری باشد چون انسان نیاز به آن دارد، اما توسعه در خور است که دانش بنیان باشد.

ممنوعیت پروژه های فاقد ارزیابی
رییس سازمان حفاظت محیط زیست همین طور ضمن اشاره به گفته رئیس جمهور در خصوص این که توسعه فرع بر محیط زیست است، افزود: رئیس جمهور به وزرا خصوصاً وزارت نفت اعلام نموده که هیچ پروژه عمرانی بدون ارزیابی محیط زیستی شروع نمی شود؛ اینها اصولی است که این دولت پذیرفته بدون این که شعارهای زرق و برق دار بدهد.
وی افزود: ما محیط زیست را برای کاهش اشتغال نمی خواهیم، بلکه محیط زیست را برای مردم می خواهیم که آرامش روحی و روانی داشته باشند؛ حالا مشاهده می نماییم که مردم خوزستان زیر هجوم گرد و خاک و اثر روحی روانی آن هستند.
به گفته وی، صنایع باید از ارزش افزوده خود، بخشی را برای به روز رسانی اختصاص دهند.
سلاجقه با تکیه بر استفاده از دانش بنیان اظهار داشت: به استقرار شرکت های دانش بنیان، کمک می نماییم.
وی به آلودگی آب های شمال کشور نیز اشاره نمود و اضافه کرد: کشتی ها، خطوط لوله و صنایع پلاستیک در این مناطق مشکل بوجود آورده اند.
سلاجقه ضمن اشاره به تصویب آئین نامه کاهش صنایع پلاستیک در دولت سیزدهم، بیان نمود: تمام آئین نامه ها بروزرسانی می شود و تغییر می کند و همه دستگاه ها مکلف به انجام وظایف خود هستند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته امنیت نظامی و اقتصادی مطرح بود اما حالا امنیت محیط زیستی در اولویت است، افزود: صنایع و محیط زیست می توانند در کنار هم و با یکدیگر تعامل داشته باشند و مشکلات خودرا با گفت و گو حل کنند.
معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به پنج هزار و ۸۰۰ هکتار پهنه آبی کشور اظهار داشت: ایران به اذعان سازمان های جهانی جزو رده های بالای تنوع زیستی و کشورهای دارای ابرتنوع زیستی است.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۴۰ هزار فروند کشتی و تانکر نفتکش از خلیج فارس عبور می کنند، افزود: ۴۰ درصد ذخایر ارزی دنیا و ۲۳ درصد تولید انرژی دنیا در این منطقه قرار دارد.
سلاجقه، با اشاره به اینکه ما به دنبال واژگان غربی نیستیم و در قالب کنوانسیون های جهانی قرار نمی گیریم، افزود: ما دارای فرهنگ غنی هستیم و از یک هزار و ۴۰۰ سال قبل، آب و خاک در فرهنگ ما جزو مطهرات بوده است. دنیا ۵۰ سال قبل به این نتیجه رسید که باید چیزی به نام محیط زیست شکل بگیرد در صورتی که ما قبل از آن در کشور خودمان داشتیم، بدین سبب باید در تعامل با دنیا فرهنگ خودمان را مطرح نماییم.
وی افزود: کلیدواژه هایی که وارد فرهنگ ما می شود و ما را در دنیا ملزم و متعهد می کند، بعضی وقت ها انحرافاتی در فرهنگ ما بوجود می آورد که اجازه نمی دهیم. نمونه آن پایداری و توسعه پایدار می باشد که در قرآن نیز به آن اشاره شده است.
به گفته وی، کشورهای حوزه خلیج فارس با مصرف منابع دریایی، آلودگی زیادی ایجاد می کنند و همه زیستگاه های ما را از بین بردند، در صورتی که ما در کشور فرآیندی برای پیگیری حقوقی نداریم، اما اگر ما آلودگی ایجاد می کردیم مقابل ما موضع گیری می کردند.
سلاجقه تصریح کرد: ما توسعه پایدار نمی خواهیم بلکه پایداری محیطی و تعالی مستمر را می خواهیم. ما دنبال کلیدواژگان برمبنای مکتب خود هستیم.
بر اساس این گزارش، پانزدهمین همایش ملی علوم و فنون دریایی ایران با محوریت محیط زیست دریایی و حفاظت تالاب ها روزهای ۱۷ و ۱۸ خرداد، همزمان با هفته محیط زیست، در ماهشهر برگزار درحال برگزاری است. این همایش شامل محورهای فیزیک دریا و هواشناسی دریایی، اثرات متقابل تغییر اقلیم و اقیانوس ها، آلودگی های محیط زیست دریایی و صیانت از زیستگاه های دریایی و صیانت از تالاب ها و تامین حقابه ها و پدیده گرد و غبار است.


منبع:

1401/03/17
22:26:25
5.0 / 5
453
تگهای خبر: امنیت , توسعه , تولید , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است