وقتی چوب به پلاستیك تبدیل می شود!

وقتی چوب به پلاستیك تبدیل می شود! پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود توانستند با استفاده از ضایعات چوب، محصولی شبیه به پلاستیک تولید کنند که قابل بازیافت و قابل تجزیه زیستی است.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، تبدیل کردن پلاستیک های پتروشیمی به پلاستیک های تجدیدپذیر و قابل تجزیه زیستی، بسیار دشوار است. روند تولید هم می تواند به مواد شیمیایی سمی نیاز داشته باشد و هزینه زیادی در بر دارد؛ اما پژوهشگران آمریکایی با استفاده از محصولات جانبی چوب، کار غیرمنتظره ای انجام داده اند که برای تولید پلاستیک های زیستی بادوام تر و پایدارتر امیدوارکننده است.
پژوهشگران "دانشگاه ییل" (Yale University) آمریکا در بررسی جدیدی، روند تجزیه ماتریس متخلخل چوب طبیعی را نشان داده اند. به قول پژوهشگران، ماده به دست آمده، قدرت مکانیکی، دوام و مقاومت بالایی را نشان داد. این ماده در مقایسه با پلاستیک های ساخته شده از نفت و سایر پلاستیک های قابل تجزیه زیستی می تواند در محیط طبیعی بازیافت شود، تجزیه زیستی ایمنی داشته باشد و اثرات محیطی کمتری برای چرخه زندگی به همراه بیاورد.
"یوآن یائو" (Yuan Yao)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: افراد بسیاری کوشیده اند تا چنین پلیمرهایی را عرضه کنند، اما نتیجه کار آنها طوری نبوده است که بتواند جایگزین پلاستیک های کنونی شود. ما یک فرایند ساده ساخت ابداع کرده ایم که پلاستیک های مبتنی بر زیست توده را از چوب تولید می کند. این پلاستیک ها می توانند خصوصیت های مکانیکی خوبی هم داشته باشند.
پژوهشگران برای این کار از پودر چوب استفاده کردند که معمولا در کارخانه های تولید الوار بعنوان زباله دور ریخته می شود. سپس ساختار متخلخل پودر چوب را با یک حلال عمیق قابل تجزیه زیستی و قابل بازیافت ترکیب کردند. ترکیب به دست آمده، محتوای جامدی دارد که می تواند بدون شکسته شدن، در چارچوب قرار بگیرد و پیچیده شود.
پژوهشگران بعد از این مراحل، ارزیابی جامعی برای آزمایش تاثیرات پلاستیک های زیستی و مقایسه آن با پلاستیک های معمولی انجام دادند. آنها ورقه های پلاستیکی به دست آمده را در خاک دفن کردند و دریافتند که ورقه های پلاستیکی بعد از سه ماه کاملا از بین رفته اند. همینطور امکان بازیافت و استفاده مجدد از آنها وجود دارد.
"یائو" خاطرنشان کرد: این پلاستیک از نظر من واقعا خوب است، چونکه قابلیت بازیافت و تجزیه زیستی را دارد.
این پژوهش در مجله "Nature Sustainability" به چاپ رسید.




منبع:

1400/01/08
00:00:39
5.0 / 5
1691
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانش , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است