تاثیر عجیب ژن های کوتاه بر پیری سریع و مرگ افراد

تاثیر عجیب ژن های کوتاه بر پیری سریع و مرگ افراد شاه بلاگ: پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن در مطالعه اخیرشان اظهار نمودند افرادی که ژن های کوتاه تری دارند سریع تر پیر می شوند، زودتر جان خودرا از دست می دهند و بیشتر مستعد مبتلاشدن به بیماری هستند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از اس اف، نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که افراد با ژن های کوتاه تر سریع تر پیر می شوند و زودتر از افرادی که ژن های بلندتری دارند می میرند. پژوهشگران اظهار نمودند درک این مورد می تواند به آنها در توسعه یک قرص با خاصیت جوانی کمک نماید.
دکتر "توماس استوگر"(Thomas Stoeger) سرپرست تیم تحقیقات از دانشگاه نورث وسترن در اطلاعیه ای اظهار داشت: به نظر من بنظر می رسد یک اصل واحد و نسبتا مختصر، تقریباً تمام تغییرات در فعالیت ژن ها را که در حیوانات با افزایش سن روی می دهد، توضیح می دهد.
این تیم تحقیقاتی از هوش مصنوعی برای تحلیل و بررسی داده های جمع آوری شده از بافت انسان، موش، موش صحرایی و برکه ماهی استفاده نمود. آنها کشف کردند که این پدیده بیشتر تغییرات مولکولی را که با ژن های طولانی تر و کوتاه تر که به ترتیب با طول عمر طولانی تر و کوتاه تر مرتبط هستند، توضیح می دهد.
بطور خاص، پیری با تغییر به سمت ژن های کوتاه هم راه است و موجب می شود فعالیت در سلول ها نامتعادل شود. این یافته ها با الگوی شناسایی شده در چندین گونه همچون انسان، تقریباً یکسان بود. این موارد خون، ماهیچه ها، استخوان ها و اندام ها همچون کبد، قلب، روده ها، مغز و ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
پژوهشگران تغییرات ژن های انسان را از سنین ۳۰ تا ۴۹، ۵۰ تا ۶۹ و سپس ۷۰ سال به بالا بررسی کردند. تغییرات قابل اندازه گیری در فعالیت ژن باتوجه به طول ژن تا آن زمان که یک انسان به میانسالی رسید، رخ داده است.
پروفسور "لوئیس آمارال"(Luis Amaral)، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: نتیجه برای انسان بسیار قوی است، برای اینکه ما نمونه های بیشتری برای انسان نسبت به سایر حیوانات داریم. همین طور جالب بود برای اینکه همه موش هایی که ما مورد مطالعه قرار دادیم از نظر ژنتیکی و جنسیتی یکسان بوده و در وضعیت آزمایشگاهی یکسان بزرگ شده اند، اما انسان ها همه متفاوت هستند. همه آنها به دلیلهای مختلف و در سنین مختلف فوت کرده بودند. ما نمونه هایی از مردان و زنان را بطور جداگانه تحلیل و بررسی کردیم و الگوی مشابهی پیدا کردیم.
بعد از گردآوری مجموعه داده های بزرگ، دکتر استوگر ایده ای را جهت بررسی ژن ها برمبنای طول آنها بیان نمود. طول یک ژن برمبنای تعداد نوکلئوتیدهای درون آنست. هر رشته از نوکلئوتیدها به یک اسید آمینه تبدیل می شود و سپس پروتئینی را تشکیل می دهد.
بنابراین، یک ژن بسیار طولانی، پروتئین بزرگتر و یک ژن کوتاه، پروتئین کوچکتری تولید می کند. یک سلول برای دستیابی به سلامتی باید تعداد متعادلی از پروتئین های کوچک و بزرگ داشته باشد. مشکلات زمانی رخ می دهند که این تعادل از حالت عادی بیرون رود.
استوگر اضافه کرد: تغییرات در فعالیت ژن ها بسیار بسیار کوچک است و این تغییرات کوچک شامل هزاران ژن می شود. ما متوجه شدیم که این تغییر در بافت های مختلف و در حیوانات مختلف ثابت است.
این مطالعه بینش جدیدی در مورد این که چرا افراد مسن برای بهبودی از بیماریهای جزئی یا لطمه های کوچک حتی مانند برش کاغذ، تلاش می کنند، ارائه می کند برای اینکه سلول های خارج از همگام ذخیره کمتری دارند.
آمارال اظهار داشت: بدن بجای این که فقط با بریدگی برخورد کند، باید با این عدم تعادل فعالیت نیز روبرو شود. این می تواند توضیح دهد که چرا با گذشت زمان با افزایش سن، ما با چالش های زیست محیطی به خوبی زمانی که جوان تر بودیم مقابله نمی نماییم. هزاران ژن تغییر می کنند، بدین سبب مهم نیست که بیماری از کجا آغاز می شود. این می تواند کمک نماید تا به انتها کووید طولانی برسید. بااینکه ممکنست بیمار از ویروس اولیه بهبود یابد، اما بدن در جای دیگری لطمه می بیند.
آمارال افزود: ما مواردی را می دانیم که عفونت ها - عمدتا عفونت های ویروسی - منجر به مشکلات دیگری در زندگی فرد در آینده می شود. تعدادی از عفونت های ویروسی می توانند منجر به سرطان شوند. لطمه از محل عفونی دور می شود و سایر قسمت های بدن ما را تحت تأثیر قرار می دهد، که بعد از آن کمتر قادر به مبارزه با چالش های محیطی است.
پژوهشگران امیدوارند که مطالعه در مورد پیری طبیعت منجر به توسعه درمان هایی شود که برای معکوس کردن یا کند کردن روند پیری طراحی شده اند.
این نویسنده ارشد خاطرنشان می کند: عدم تعادل ژن ها موجب پیری می شود، برای اینکه سلول ها و ارگانیسم ها برای متعادل ماندن کار می کنند و این چیزی است که پزشکان به عنوان هموستاز از آن یاد می کنند. اگر تعادل در فعالیت ژن های کوتاه و بلند در یک موجود زنده تغییر کند، همین اتفاق می افتد. تغییرات کوچک در ژن ها چندان مهم به نظر نمی رسد، اما این تغییرات ظریف بر شما تأثیر می گذارد.
داروهای فعلی فقط علایم را هدف قرار می دهند نه علت را و شبیه به مسکن هایی هستند که تب را کم می کنند.
بااینکه پژوهشگران دریافتند که ژن های طولانی با افزایش طول عمر ارتباط دارند، ژن های کوتاه نیز نقش مهمی در بدن دارند. به عنوان مثال، از ژن های کوتاه برای مساعدت با مبارزه با عوامل بیماری زا استفاده می شود.




منبع:

1401/09/20
14:45:59
5.0 / 5
461
تگهای خبر: آزمایشگاه , پژوهش , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است