شناسایی حداکثر گرمایی که بدن انسان می تواند تحمل کند

شناسایی حداکثر گرمایی که بدن انسان می تواند تحمل کند شاه بلاگ: به گزارش شاه بلاگ، دانشمندان حداکثر میزانی از ترکیب گرما و رطوبت که بدن انسان می تواند تحمل کند را شناسایی کرده اند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، پیش از این بیان می شد که یک فرد جوان سالم بعد از تحمل شش ساعت گرمای ۳۵ درجه سانتی گراد در هوایی با رطوبت ۱۰۰ درصد جان خودرا از دست می دهد اما تحقیقات جدید نشان میدهد که آستانه ی تحمل انسان می تواند بطور قابل توجهی پایین تر باشد.
در این مرحله عرق که ابزار اصلی انسان برای پایین آوردن دمای مرکزی بدن است دیگر از روی پوست تبخیر نمی شود و در نهایت این منجر به گرمازدگی، نارسایی اندام ها و مرگ می شود.
کالین ریموند (Colin Raymond) از لابراتوار پیشرانش جت ناسا به خبرگزاری فرانسه اظهار داشت که این حد بحرانی که در دمای ۳۵ درجه تحت عنوان «دمای مرطوب حباب» شناخته می شود، رخ می دهد، حدود ۱۲ بار بیشتر در جنوب آسیا و خلیج فارس، نقض شده است.
ریموند که رهبری یک مطالعه بزرگ دراین زمینه را بر عهده داشت، اظهار داشت که هیچ یک از این موارد بیش از دو ساعت طول نکشیده است.
اما به قول کارشناسان گرمای شدید برای کشتن مردم نیازی به حتی نزدیک شدن به این حد ندارد و هر کس بسته به سن، سلامت و سایر عوامل اجتماعی و اقتصادی آستانه ی تحمل متفاوتی دارد.
به عنوان مثال، تخمین زده می شود که بیش از ۶۱هزار نفر به سبب گرمای تابستان سال قبل در اروپا جان خودرا از دست داده اند که در آن جا به ندرت رطوبت کافی برای ایجاد دمای خطرناک حباب مرطوب وجود دارد.
با افزایش دمای جهانی، روز سه شنبه ماه گذشته به عنوان گرم ترین روز ثبت شده در تاریخ تایید شد و دانشمندان هشدار می دهند که پدیده های خطرناک حباب مرطوب نیز رایج تر خواهند شد.
ریموند اظهار داشت که تعداد چنین پدیده هایی در ۴۰ سال اخیر دستکم دو برابر شده است و افزایش آن، خطری جدی برای تغییرات آب و هوایی ناشی از کارهای انسانی است.
تحقیقات ریموند پیش بینی می کند که دمای حباب های مرطوب در دهه های آینده در چندین نقطه در سرتاسر جهان از ۳۵ درجه سانتی گراد فراتر می رود، اگر دمای متوسط جهان ۲.۵ درجه سانتی گراد بالاتر از سطوح پیش صنعتی رود.
خطر واقعی
بااینکه دمای حباب مرطوب هم اکنون بیشتر با بهره گیری از خوانش گرما و رطوبت محاسبه می شود اما در ابتدا با قرار دادن یک پارچه مرطوب روی دماسنج و قرار دادن آن در هوا اندازه گیری می شد.
این کار به پژوهشگران اجازه می داد تا میزان سرعت تبخیر آب از پارچه را اندازه گیری کنند که نشان دهنده ی عرق پوست است.
حداکثر دمای قابل تحمل برای بقای انسان از نظر نظریه در دمای حباب مرطوب ۳۵ درجه سانتیگراد با رطوبت ۱۰۰ درصد یا ۴۶ درجه سانتیگراد با رطوبت ۵۰ درصد است.
برای آزمایش این حد تحمل، پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در ایالات متحده دمای مرکزی بدن افراد جوان و سالم را در یک محفظه ی حرارتی اندازه گیری کردند.
آنها دریافتند که شرکت کنندگان به محدودیت محیطی حیاتی خود زمانی می رسند که بدن آنها نمی تواند از ادامه ی افزایش دمای هسته ی مرکزی بدن پیشگیری کند. که این اتفاق در دمای حباب مرطوب ۳۰.۶ درجه سانتیگراد رخ می دهد که بسیار کمتر از ۳۵ درجه سانتیگرادی است که قبل از این از نظر نظریه بیان شده بود.
دانیل وچلیو (Daniel Vecellio)، که روی این تحقیق کار می کرد، به خبرگزاری فرانسه اظهار داشت که این تیم تخمین زده است که میان پنج تا هفت ساعت طول می کشد تا چنین شرایطی به «دمای هسته ی مرکزی واقعا خطرناک» برسد.
آسیب پذیرترین ها
جوی مونتیرو (Joy Monteiro)، محققی در هند که ماه گذشته مطالعه ای را در مجله ی نیچر منتشر نمود که به بررسی دمای مرطوب حباب در جنوب آسیا می پردازد، اظهار داشت که بیشتر موج های گرمایی مرگبار در این منطقه در شرایطی با دمای بسیار کمتر از آستانه ی حباب مرطوب ۳۵ درجه سانتی گرادی است.
او به خبرگزاری فرانسه گفت، چنین محدودیت هایی در استقامت انسان در افراد مختلف به شدت متفاوت می باشد.
عایشه کدیر (Ayesha Kadir)، متخصص اطفال در بریتانیا و مشاور بهداشتی در Save the Children، نیز در همین رابطه اظهار داشت: ما و به ویژه کودکان در خلاء زندگی نمی نماییم.
او اظهار داشت که کودکان کوچک کمتر قادر به تنظیم دمای بدن خود هستند و این امر آنها را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد.
افراد مسن که غدد عرق کمتری دارند، لطمه پذیرترین افراد هستند. نزدیک به ۹۰ درصد از مرگ و میر ناشی از گرما در اروپا در تابستان گذشته در بین افراد بالای ۶۵ سال بوده است.
افرادی که مجبورند در بیرون از خانه در دمای بالا کار کنند نیز بیشتر در معرض خطر هستند. اینکه آیا افراد می توانند گهگاهی بدن خودرا خنک کنند یا نه نیز یک عامل مهمست.
ریموند اظهار داشت: مانند خیلی از تاثیرات تغییرات آب و هوایی، افرادی که کمترین توانایی را دارند که خودرا از این محیط ها دور نگه دارند بیشترین لطمه را متحمل می شوند.
تحقیقات او نشان داده است که پدیده های آب و هوایی ال نینو در گذشته دمای حباب های مرطوب را بالا برده است. انتظار می رود نخستین پدیده ی ال نینو در چهار سال اخیر در اواخر سال جاری به اوج خود برسد.
ال نینو یکی از چرخه های مشهور آب و هوایی جهان است که هر دو تا هفت سال یک دفعه موجب ایجاد ناهنجاری های بزرگی در آب و هوای سراسر سیاره ی زمین می شود همچون این ناهنجاری ها می توان به سیلاب های ناگهانی، خشک سالی، قحطی و اپیدمی اشاره نمود.
ریموند اظهار داشت که دمای حباب مرطوب ارتباط نزدیکی با دمای سطح اقیانوس دارد.
طبق گزارش رصدخانه آب و هوای اتحادیه اروپا، اقیانوس های جهان ماه گذشته به بالاترین درجه حرارت رسیدند و رکورد قبلی سال ۲۰۱۶ را شکستند.




منبع:

1402/05/22
08:03:11
5.0 / 5
309
تگهای خبر: پژوهش , تاریخ , جت , جهان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است