دریادار سیاری:

دسترسی به پیشرفت علمی بدون امنیت مقدور نیست

دسترسی به پیشرفت علمی بدون امنیت مقدور نیست شاه بلاگ: معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی تصریح كرد: امروزه بدون امنیت، دسترسی به پیشرفت علمی مقدور نخواهد بود و لازمه اقتدار ملی، اقتدار علمی است.



به گزارش شاه بلاگ به نقل از مهر، امیر دریادار حبیب الله سیاری در سومین همایش بررسی شیوه های دستیابی به مرجعیت علمی كه در دانشگاه علوم پزشكی تهران برگزار شد، تصریح كرد: تهدید عبارت است از هر چیزی كه بتواند ثبات و امنیت را در یك كشور به خطر بیاندازد و تهدیدات منافع ملی را مورد هدف قرار می دهد.
وی اضافه كرد: عدم تعادل در سیستم، مفهوم تهدید در نگرش سیستمی است یعنی عاملی كه اجازه نمی دهد سیستم به اهداف خویش دست یابد.
سیاری با اشاره به مفهوم امنیت اظهار داشت: این لغت به مفهوم امان بودن، آسایش، بی هراس و بی بیمی است كه مصونیت از تعرض و تجاوز به حقوق مشروع است. امنیت در سطوح مختلف فردی، گروهی، ملی، داخلی، خارجی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست قرار می گیرد.
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به اینكه امنیت ملی توانایی یك ملت برای حفاظت از ارزشهای داخلی در مقابل تهدیدات خارجی است، اظهار داشت: امنیت ملی از اساس آزادی كشور دفاع می كند و در تعقیب هدف های اساسی و فقدان ترس و خطر جدی از خارج نسبت به منافع سیاسی، اساسی و حیاتی كشور است.
وی با اشاره به اینكه امنیت ملی دست كم در ۵ حوزه مورد بررسی قرار می گیرد، اظهار داشت: استحكامات و روحیه نظامی، ثبات نهادی و سازمان دولت، هویت گروه های اجتماعی مانند اقوام، توان تولید مازاد و استفاده سودآور از منابع تولید، جلوگیری از زوال محیط زیست و صیانت از گونه های كم یاب گیاهی و طبیعی از سطوح مورد بررسی حوزه امنیت ملی به حساب می آید.
سیاری تصریح كرد: امنیت ملی مهمترین اصل در ثبات سیاسی و استقلال كشور با یك واحد سیاسی است، زیرا بقای هر كشور تمامیت ارضی، ثبات و استمرار حكومت آن بستگی به امنیت ملی آن كشور دارد.
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی تصریح كرد: در واقع افزایش دانش و میزان دانایی، شناخت بهتر جهان، فراگیری چگونگی به خدمت گرفتن اشیاء جهان و افزایش قدرت و توانایی گام هایی هستند كه ما را به سمت امنیت رهنمون می كند.
وی با اشاره به شاخص های تولید علم، پیشرفت علمی، اظهار داشت: پژوهش های بنیادی، اختراع بین المللی، كارگروه های علمی در سطح جهانی منتج به مقاله، مجلات نمایه شده در مراكز معتبر بین المللی، تولید آثار علمی و هنری، گزارش علمی و فنی، كارآفرینی و نوآوری، تولید آثار ادبی جهانی، حل مسئله تصمیم پذیر، تولید تصمیم و الگو همچون شاخص های تولید علم محسوب می شوند.
سیاری با تاكید بر اینكه فرآیند پیشرفت علمی بر مبنای نگرش سیستمی با فرآیندهای بسیاری رابطه متقابل و نظام مند دارد، اظهار داشت: توسعه نهادهای علمی، تولید محیط حقوقی مبتنی بر آزادی فكر، ساختار مدیریت و برنامه ریزی، فرهنگ علم گرایی و توسعه زیرساختها، امكانات و تجهیزات همچون فرآیندهایی هستند كه به پیشرفت فناوری منجر خواهند شد.
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به موانع پیشرفت علمی، تصریح كرد: این موانع می تواند در حوزه های سیاسی-اجتماعی، اقتصادی و سخت افزاری، ساختاری و مدیریتی، فكری و فرهنگی باشد.
سیاری تصریح كرد: اگر عزت و قدرت می خواهیم باید علم را تقویت كنیم؛ علم سبب پیشرفت همه جانبه یك كشور و وسیله قدرت یافتن كشورهای اسلامی می گردد. اقتدار در جهان امروز از آن دانش است و لازمه اقتدار ملی، اقتدار علمی است.
وی اضافه كرد: دانش، قدرت و اقتدارآفرین است و می تواند عامل كسب قدرت باشد.
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به رابطه امنیت و پیشرفت علوم و فناوری تصریح كرد: امنیت، بسترساز و لازمه شكل گیری و به ثمر رسیدن فعالیت های علمی و فناورانه در یك كشور است. در واقع رشد و پیشرفت های علمی در كشور باعث ارتقاء و تقویت امنیت ملی می گردد.
سیاری اضافه كرد: به زبان ساده تر می توان اظهار داشت كه پیشرفت علمی در سایه امنیت است.
وی در ادامه تصریح كرد: بدون داشتن امنیت پیشرفت علمی كه توسعه همه جانبه كشور را دربردارد، انجام پذیر نخواهد بود.
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به اینكه در جهان امروز بدون امنیت دسترسی به پیشرفت علمی مقدور نیست، اظهار داشت: با عنایت به عوامل تهدید كه در كشور ما وجود دارد، باید بتوانیم آمادگی مقابله با تهدید را داشته باشیم و امنیت ملی، گروهی و فردی را تامین نماییم.
دریادار سیاری تصریح كرد: برای تحقق سند چشم انداز ۱۴۰۴، پیشرفت علمی، محور توسعه همه جانبه قرار گیرد كه امنیت لازمه آن است.

1396/12/16
18:27:34
5.0 / 5
4491
تگهای خبر: بین الملل , پیشرفت , توسعه , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است