با تلاش پژوهشگران آمریكایی؛

هوش مصنوعی جایگزین بافت برداری در تشخیص سرطان مغز می شود

هوش مصنوعی جایگزین بافت برداری در تشخیص سرطان مغز می شود به گزارش شاه بلاگ پژوهشگران مصنوعی، یك مدل مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع نموده اند كه می تواند احتیاج به بافت برداری را برای تشخیص سرطان مغز برطرف كند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، شاید بیماران مبتلا به سرطان مغز در سال های آینده، مجبور نباشند برای مشخص شدن بهترین نوع درمان تومور، بافت برداری را انجام دهند.
پژوهشی كه در "مركز پزشكی دانشگاه تگزاس شعبه جنوب غربی" (UTSW) انجام شده است، نشان داده است كه هوش مصنوعی می تواند با بررسی تصاویر سه بعدی مغز، جهش ژنتیكی خاصی را در تومور گلیوما با ۹۷ درصد دقت شناسایی كند. شاید این فناوری بتواند احتیاج به جراحی را برای نمونه برداری از تومور گلیوما كم كند و به تحلیل تومور برای انتخاب درمان مناسب كمك نماید.
دانشمندان در سال های اخیر، روش های تصویربرداری دیگری را هم آزمایش كرده اند اما شاید این پژوهش جدید بتواند یكی از دقیق ترین روش ها را برای ارزیابی گسترده سرطان مغز عرضه نماید.
"جوزف مالدجیان" (Joseph Maldjian)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: آگاهی از وضعیت جهش گلیوما، گام مهمی در پیشبینی وضع بیمار و عرضه راهبردهای درمانی به حساب می آید. تشخیص این وضعیت فقط با استفاده از تصویربرداری و هوش مصنوعی، می تواند گام مهمی در این حوزه باشد.



آنزیم های جهش یافته
پژوهشگران در این پروژه، از یك شبكه یادگیری عمیق و روش ام آرآی استفاده كردند تا بتوانند وضعیت یك ژن معروف به " IDH" را تشخیص دهند. این ژن، آنزیمی را تولید می كند كه شكل جهش یافته آن می تواند به رشد تومور در مغز منجر شود.
پزشكان برای درمان گلیوما معمولا مجبور می شوند تا بیماران را جراحی كنند تا بخشی از بافت تومور را بردارند و برای تشخیص وضعیت جهش تومور، به تحلیل آن بپردازند. عرضه راهبردهای پیشبینی و درمان تا حدود زیادی به وضعیت جهش تومور گلیوما بستگی دارد.
از آنجائیكه به دست آوردن نمونه بافت، گاهی اوقات می تواند خطرناك و زمان بر باشد، پژوهشگران همیشه برای تشخیص وضعیت جهش تومور، در جستجوی راهبردهایی غیر از جراحی هستند.
مالدجیان اضافه كرد: نكته مثبت این مدل یادگیری عمیق، سادگی و همینطور دقت بالای آن است. ما گام های قبل از پردازش را حذف كرده ایم و یك مدل ایده آل عرضه كرده ایم تا با بررسی تصاویر، به مراقبت بالینی كمك نماید.
این پژوهش، در مجله " Neuro-Oncology" به چاپ رسید.



1399/02/04
14:11:02
5.0 / 5
3219
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانش , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است