بررسی تاثیر ماسك در جلوگیری از انتشار كروناویروس با یك دستگاه ارزان
شاه بلاگ بررسی تاثیر ماسك در جلوگیری از انتشار كروناویروس با یك دستگاه ارزان
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، اما او قصد داشت تا از عملکرد ماسک ها مطمئن شود و دریابد آیا این ماسک ها بطور کامل از ورود ویروس ها به دهان جلوگیری می کنند یا خیر. بدین سبب وی با "مارتین فیشر"(Martin Fischer) شیمی دان و فیزیکدان همکاری کرد و به بررسی ماسک ها توسط دستگاه تصویربرداری نور و طیف سنجی پرداخت و برای ادامه مطالعه آنها یک دستگاه نسبتاً ارزان آزمایشگاهی که رایج است و به آسانی بصورت آنلاین قابل خریداری است را خریداری کردند. این مجموعه شامل یک جعبه، یک لیزر، یک لنز و یک دوربین تلفن همراه بود.
طی این مطالعه پژوهشگران گزارش دادند که این روش ساده و کم هزینه موجب اثبات بصری این مساله می شود که ماسک های صورت در کاهش انتشار قطرات در هنگام استفاده روزانه بسیار موثر هستند.
فیشر اظهار داشت: ما تأیید کردیم که وقتی افراد صحبت می کنند، قطرات کوچک از دهان آنها رها می شوند، بدین سبب بیماری با صحبت کردن، بدون سرفه یا عطسه می تواند گسترش یابد. ما همین طور دریافتیم که بعضی از ماسک های صورت در مسدود کردن ذرات انتشار یافته بسیار بهتر از سایرین عمل می کنند.
پژوهشگران اعلام کردند، بهترین ماسک های صورت ماسک های N۹۵ بدون دریچه هستند که توسط کارکنان مراقبت های بهداشتی در بیمارستان ها استفاده می شود. ماسک های جراحی یا پلی پروپیلن نیز عملکرد خوبی دارند. علاوه بر آن ماسک های دارای بافت پنبه ای دست ساز نیز می توانند گزینه خوبی باشند و بطور قابل توجهی از انتشار قطرات از دهان جلوگیری می کنند. از جانب دیگر دستمال سر که برخی بر روی دهان خود قرار می دهند و یا کلاه صورت پوش به هیچ وجه انتشار قطرات را مسدود نمی کنند.
هدف پژوهشگران از انجام این مطالعه این بود که دریابند که عملکرد ماسک ها در کاهش انتشار ویروس ها چگونه است.
وستمن اظهار داشت: استفاده از ماسک یک روش ساده و آسان برای کاهش شیوع کووید-۱۹ است. حدود نیمی از عفونت ها مربوط به افرادی است که علائمی ندارند و اغلب نمی دانند که آنها آلوده شده اند. آنها می توانند ناخودآگاه ویروس را هنگام سرفه، عطسه و صحبت کردن گسترش دهند اما اگر همه ماسک داشتنه باشند ما می توانیم تا حدود ۹۹ درصد از انتشار این قطرات به پیکر شخص دیگر جلوگیری نماییم. در صورت عدم وجود واکسن یا داروی ضد ویروسی، این یک روش اثبات شده برای محافظت از دیگران و همین طور خودتان است.
یافته های این مطالعه در مجله "Science Advances" انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب