تركیب موتور برقی و گیربكس اتوماتیك در دوچرخه
شاه بلاگ: شرکت ˮوالئوˮ(Valeo) یک سیستم جدید شامل یک موتور الکتریکی 48 ولت و یک جعبه دنده 7 سرعته تطبیقی را روی یک دوچرخه پیاده کرده است.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، دوچرخه های برقی ممکنست کمتر از دوچرخه های معمولی به رکاب زدن نیاز داشته باشند، اما هنوز هم دوچرخه سواران در این دوچرخه های برقی نیاز دارند دنده عوض کنند. حالا شرکت "والئو"(Valeo) مستقر در پاریس می خواهد با ترکیب یک موتور برقی با یک گیربکس اتوماتیک این وضعیت را تغییر دهد.
این دستگاه تعبیه شده در بین رکاب های دوچرخه که بطور رسمی "سیستم دوچرخه الکتریکی هوشمند والئو" نامیده می شود، دارای موتور الکتریکی ۴۸ ولت این شرکت به همراه یک گیربکس ۷ سرعته تطبیقی است و برق آن بوسیله یک بسته باتری نصب شده در وسط دوچرخه تامین می شود.
بگفته "والئو" این موتور تا ۱۳۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند که می تواند قدرت پدال زدن راکب را هشت برابر کند، در صورتیکه سیستم های دیگر به عددی بیشتر از پنج برابر دست نمی یابند.
بعلاوه، با وجود اینکه موتور ۴۸ ولتی از موتورهای ۲۴ و ۳۶ ولت رایج در دوچرخه های برقی سنگین تر است، اما شرکت سازنده ادعا می کند که کارایی بیشتری از آنها دارد.
از آنجائیکه به هیچ تعویض دنده ای حین راندن این دوچرخه احتیاج نیست، بجای زنجیر گریس مالی شده از یک تسمه روان در این سیستم استفاده می شود.
همانطور که در سایر دوچرخه های برقی(ebike) نیز وجود دارد، سنسورهای یکپارچه بطور مداوم آهنگ و گشتاور رکاب زدن دوچرخه سوار را کنترل می کنند. سیستم "والئو" برمبنای همین اطلاعات، دوچرخه را می راند و در صورت لزوم به صورت خودکار دنده را عوض می کند.
همین طور یک عملکرد تقویت دستی روی فرمان دوچرخه به منطور تامین نیروی اضافی از موتور در مواقع لزوم(مانند سبقت از وسایل نقلیه دیگر یا کمک به دوچرخه سوار در سربالایی ها در نظر گرفته شده است تا موتور نیروی اضافی را در خدمت دوچرخه سوار بگذارد و به رکاب زدن بیش از اندازه نیاز نباشد.
در این سیستم حتی یک دنده برای به عقب بازگشتن نیز طراحی شده است. همین طور یک سیستم ضد سرقت در آن وجود دارد که وقتی موتور دوچرخه به حال خود رها می شود، پیشرانه به صورت خودکار قفل می شود.
شرکت "والئو" می خواهد مجوز تعبیه این سیستم را به شرکت های دوچرخه ساز بدهد. این شرکت هم اکنون برای نشان دادن نحوه کارکرد این فناوری، آنرا در سه نمونه اولیه دوچرخه شهری، دوچرخه کوهستان و دوچرخه حمل بار ادغام کرده است.
منبع: shahblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب