تحقیقات علمی محققان دانشگاه تهران؛

تولید کود و سموم زیستی از پسماند نخلستان ها

تولید کود و سموم زیستی از پسماند نخلستان ها شاه بلاگ: پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به شناسایی و ارزیابی کارایی مایع و جامد حاصل از پیرولیز برگ نخل خرما برای کاربری در کشاورزی شدند.



به گزارش شاه بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، «شناسایی و ارزیابی کارایی مایع و جامد حاصل از پیرولیز برگ نخل خرما برای کاربری در کشاورزی» عنوان طرح پژوهشی قنبر ابراهیمی، استاد دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرا شده است.
ابراهیمی، دانش آموخته دکتری تخصصی رشته صنایع چوب و کاغذ (سازه های چوبی) از دانشگاه میشیگان درباره ی این طرح اظهار داشت: حجم سالیانه برگ های هرس شده نخل خرما بسیار زیاد است و علاوه بر آن تنه های افتاده نخل خرما، حجم عظیمی از پسماند را می سازند که البته مورد بهره برداری مفیدی قرار نمی گیرند. یافته های پژوهشگران نشان میدهد که پسماند نخلستان ها، ماده خام مستعدی برای تولید فرآورده هاست؛ ولی هدف قراردادن این بهره برداری ها می تواند حاصلخیزی خاک نخلستان ها را تضعیف کند.
وی افزود: با این وجود از این پسماند می توان مایعی به دست آورد که دارای پتانسیل جایگزینی سموم شیمیایی حشره کش است که آفت کشی زیستی می باشد و فاقد تأثیرات منفی شیمیایی در محیط زیست است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همین طور از این پسماند می توان ماده جامدی به دست آورد که عناصر پایه حاصلخیزی خاک را در بردارد و در صورت استفاده به فرم کود در نخلستان ها، پویایی غنای خاک را در پی خواهد داشت.
ابراهیمی اشاره کرد: در این تحقیقات بدنبال آن بودیم که برنامه ای را ارائه دهیم تا ادوات استقرار پروسه پیرولیز مازاد نخلستان ها را در حد توان خرید کشاورزان از تعاونی ها در اختیارشان قرار داده و با آموزش و تعلیمات اجرائی مختصر چگونگی به کارگیری آن به کشاورزان کاری نماییم که در روزهای بیکاری به این کار مشغول شوند. چونکه ایام بیکاری کشاورزان در سال به حدود هفت ماه می رسد.
وی افزود: جایگزینی سموم شیمیایی مخرب محیط زیست در مبارزه با حشرات با نمونه تولید شده و استفاده از آثار این تحقیق برای تولید کودی که به ارتقا و غنای حاصلخیزی خاک های زراعی کمک می کند؛ همچون اهداف انجام این طرح بود.
این محقق در آخر اشاره کرد: گرچه هدف اصلی این پژوهش، اعمال پروسه پیرولیز روی پسماند برگ و تنه نخل خرما در نخلستان های ایران و شناسایی موارد کاربرد سم و کود زیستی در کشاورزی بوده است؛ اما می توان از آثار این تحقیق برای شناسایی روند بهره برداری از پسماند لیگنوسلولزی در نخلستان های ایران بدون لطمه رساندن به محیط زیست نیز استفاده نمود.


منبع:

1403/01/29
14:06:09
5.0 / 5
223
تگهای خبر: پژوهش , تولید , خرید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است