شستشوی فرش

شستشوی فرش شاه بلاگ: شستشوی فرش دست بافت به موقع فرش باعث افزایش طول عمر آن می شود و آلودگی هایی كه در آن قرار دارد از بین می رود.


فرش شویی یکی از کار هایی است که باعث تمیز شدن فرش ها می شود و این عمل باید حداقل در بازه زمانی یک ساله انجام شود زیرا شستشوی فرش دست بافت به موقع فرش باعث افزایش طول عمر آن می شود و آلودگی هایی که در آن قرار دارد از بین می رود.

شستشوی فرش به روش های مختلفی انجام می شود، شما می توانید فرش خود را در منزل شستشو دهید و یا شستشو آن را به قالیشویی بسپارید که حالا فرش در هر کدام از آن ها به روش خاصی شسته می شود.

شستشوی فرش در قالیشویی با مواد شوینده های مختلفی انجام می شود برای مثال شستشو فرش با شامپو که حالا بستگی به انتخاب شما دارد که آن ها از کدام مواد شوینده برای فرش شما استفاده کنند.

شستشوی فرش در قالیشویی به 2 صورت اعلاشویی و معمولی شسته می شود که در ادامه درباره آن ها توضیح خواهیم داد.

روش های شستشوی فرش ماشینی

فرش های ماشینی در قالیشویی به 2 روش انجام می شود که حالا بستگی به انتخاب شما دارد که کدام یکی از آن ها را انتخاب کنید و تفاوت هایی با هم دارند.

شستشوی معمولی

یکی از متداول ترین روش های شستشوی در قالیشویی ها شستشوی معمولی است، عمده ترین تفاوت شتستشوی معمولی با اعلاء شویی در مواد شوینده است، در شستشوی بهترین قالیشویی تهران معمولی از مواد شوینده درجه 2 مثال تاید استفاده می شود که از کیفیت بالایی برخوردار نیست و به بافت فرش به مرور زمان آسیب میزند.اگر می خواهید طول عمر فرش شما بیشتر شود بهتر از اعلاءشویی استفاده کنید.

اعلاءشویی

 اعلاءشویی بهترین روش شستشوی فرش ماشینی در قالیشویی ها است، در اعلاء شویی از مواد شوینده های بسیار با کیفیت مانند شامپو استفاده می شود.شامپو یکی از مواد شوینده های درجه 1 و با کیفیت است که به بافت فرش هیچ آسیبی می رساند و در عین حال تمام کثیفی و آلودگی آن را از بین می برد. در اعلاءشویی فرش برای 2 بار شسته می شود که به طور کامل تمیز شود و اگر بعد از شستشو نیاز به لکه گیری داشته باشد آن را هم برای فرش شما انجام می دهند و در آخر فرش را در کاور های مخصوص قرار می دهند و در زمان تعیین شده به شما تحویل می دهند.

انواع روش های شستشو فرش

فرش شویی یکی از کار هایی است که از زمان قدیم تا به امروز انجام می شود و حالا در این چندین سال روش های شستشوی تغییر هایی کرده است که شستشو فرش نسبت به اوایل آسان کرده است.

فرش شویی یکی موضوعاتی بوده است که صاحبان فرش همیشه با آن درگیر هستند  و بیشترین دغدغه برای کسانی است که فرش دستباف و عتیقه دارند و در عین حال که می خواهند فرش تمیز و مرتب شود می خواهند هیچ آسیبی به بافت آن نرسد.

شستشوی فرش ها روش های مختلفی دارند که هر کدام مزایا و معایبی دارند در ادامه درباره آن ها توضیح خواهیم داد.

فرش شویی به روش سنتی

فرش شویی به روش سنتی از اولین روش شستشوی فرش است که در زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفت و در حال حاضر هم بعضی از مردم از این روش برای شستشو در منزل استفاده می کنند.

تفاوتی که شستشوی فرش سنتی با دیگر روش ها دارد در وسیله هایی که برای شستشو استفاده می شود است.در روش سنتی برای شستن فرش از  فرچه استفاده می کنند اما در دیگر روش از دستگاه و ... استفاده می کنند.

در این روش شما می توانید از مواد شوینده ای که مد نظر دارید استفاده کنید و متداول ترین آن ها تاید است و برای آبکشی می توانید از پارو استفاده کنید که برای استفاده از آن باید دقت کافی را داشته باشید تا به بافت فرش آسیبی نرسانید.

در آخر برای خشک شدن فرش را بر روی یک دیوار پهن می کنید.

فرش شویی به روش نیمه اتوماتیک

با گذشت زمان زیادی استفاده از روش سنتی که دیکر برای مردم و کسانی که قالیشویی داشتند بسیار خسته کننده شده بود،فرش شویی به روش نیمه اتوماتیک قالیشویی ابداع شد.

فرش شویی به روش نیمه اتوماتیک به این صورت بود که دستگاه های مختلفی برای مرحله های مختلفی ابداع شد اما این دستگاه ها باید توسط نیروی انسانی کنترل و هدایت شوند و به همین دلیل است که به این روش نیمه اتوماتیک گفته می شود.

دستگاه های نیمه اتوماتیک به 3 دسته تقسیم می شوند : 1- دستگاه ها یا برس هایی که برای شستشو استفاده می شود.2-دستگاه هایی که برای آبکشی استفاده می شود3-دستگاه هایی آبگیری که به صورت لوله ای هستند.

فرش شویی به روش اتوماتیک

فرش شویی به روش اتوماتیک از جدیدترین روش برای شستشو فرش است که تقریبا در تمام قالیشویی های بزرگ و معتبر مورد استفاده قرار می گیرد.

در این روش از صفر تا صد شستشو توسط دستگاه انجام می شود و یکی از دلیل های که باعث محبوبیت این روش شده است نیاز کمتر به نیروی انسانی است، هزینه های قالیشویی های که از این روش برای شستشوی استفاده می کنند نسبت به دیگر قالیشویی ها کمتر است.

در این روش سرعت شستشو بسیار بیشتر است و در روز تعداد فرش های بیشتری می توان شست و بازدهی بیشتری نسبت به دیگر روش ها دارد .

مزایای شستشوی فرش به روش اتوماتیک:

  • تمیز شدن و نظافت به صورت یکدست
  • شستشوی پشت فرش ها (معمولا پشت فرش در روش های سنتی و نیمه اتوماتیک شسته نمی شود)
  • آسیب نرسیدن به ریشه و بافت فرش ها
  • نخ نما نشدن ریشه ها

نکاتی برای فرش شویی به روش سنتی

یکی از نکاتی هنگام شستشوی فرش باید رعایت کنید گرد و غباری گیری است، معمولا کسانی فرش خود را در منزل شستشو می دهند مرحله اول که همان گرد و غبار گیری است را انجام نمی دهند و انجام ندادن آن فرش شویی باعث چرک مردگی فرش شود بعد از شستشو آن طور که تصور می کردید تمیز نمی شود.

اگر فرش شما دستباف باشد در مرحله اول باید بررسی کنید که رنگ پس می دهد یا نه سپس با توجه به آن شروع به شستشوی فرش کنید .

خدمات رفوگری

خدمات رفوگری یکی از خدمات های جانبی قالیشویی ها است، این خدمات در تمامی قالیشویی ها انجام نمی شود زیرا رفوگری شامل قسمت های مختلفی است که هر کدام باید توسط یک شخص ماهر انجام شود تا آسیبی به فرش نرسد.

قالیشویی ملکه یکی از قالیشویی های قدیمی و معتبر در شهر تهران است که خدمات رفوگری را به صورت تخصصی انجام می دهد.اگر که نمی دانید فرش شما چه زمانی نیاز به هریک از خدمات های رفوگری دارد می توانید این تشخیص را به عهده کارشناسان قالیشویی ملکه بسپارید،آن ها فرش شما را بررسی می کنند  اگر نیاز به انجام هر یک از خدمات های رفوگری بود آن را  به شما اطلاع می دهند.

فرش های دستباف از دسته فرش های بسیار گران قیمت و با ارزش هستند که اگر دچار پارگی، سوختگی و ... شوند نیازمند رفوگری و ترمیم هستند و باید آن ها به یک قالیشویی بسپارید که تخصص لازم برای انجام این کار را داشته باشند، که شما می توانید برای انجام این کار به قالیشویی ملکه اعتماد کنید .

چه زمانی فرش نیاز به رفوگری دارد ؟

یکی از شایع ترین مشکلاتی که برای فرش های به وجود می آید پارگی ها آن است که حالا در اثر حوادث و اتفاق های مختلف به وجود می آید و حتما برای رفع این مشکل فرش باید رفو شود، تشخیص اینکه چه زمانی فرش نیاز به رفوگری دارد شاید در برخی مواد آسان باشد اما شاید بعضی از نکته ها را شما متوجه نشید که در این صورت باید تشخیص آن را به عهده قالیشویی بسپارید .

دلایلی که باعث پارگی فرش می شود؟

  • قرار گرفتن فرش در معرض رطوبت زیاد
  • پوسیدگی (یکی از دلایل پوسیدگی فرش باقی ماندن مواد شوینده بعد از شستشو است)
  • جا به جایی یا حمل نقل غیر اصولی
  • شستشوی فرش به صورت غیر استاندارد و استفاده از روش های نادرست
  • برخورد اجسام تیز با فرش

دلایلی که در بالا گفته شد از شایع ترین دلایلی است که باعث پارگی فرش می شود و به غیر آن ها دلایلی هم وجود دارد اما آن ها به ندرت پیش می آید.

چرا رفوگیری فرش مهم است؟

رفوگری یکی از کار هایی است که بعد از مدت استفاده از فرش باید انجام شود و بعضی از آن ها باید قبل از شستشو انجام شود و بعضی از آن ها بعد از شستشو باید انجام شود.

برای مثال اگر فرش شما دچار پارگی شده یا پوسیدگی شده باشد و شما قبل از شستشو آن را رفوع نکنید ممکن است پارگی آن بیشتر شود و هزینه آن نیز بیشتر می شود پس بهتر است قبل از شستشو آن را رفوع کنید تا در هنگام شستشو هیچ مشکلی برای فرش به وجود نیاید.

 

 

قالیشویی ملکه یکی از قدیمی ترین قالیشویی های شهر تهران است که خدمات شستشو و خدمات جانبی را به صورت تخصصی انجام می دهد و ضمانت نامه کتبی هنگام سفارش به شما ارائه می کند که خیالتان از بابت انجام خدمات به صورت تخصصی و آسیب نرسیدن به فرش راحت باشد

 

1399/09/27
12:49:51
5.0 / 5
1438
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است