ماه كامل بر الگوی خواب تأثیر دارد
به گزارش شاه بلاگ خراسان رضوی برخی افراد احساس می کنند در هنگام ماه کامل اتفاقات عجیب وغریب رخ می دهد، شاید حق با این افراد باشد، اما دلیل آن ماه نیست، بلکه تأثیر ماه بر الگوی خواب افراد است.
به نقل از استادی، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که چرخه های ماه می تواند تأثیر زیادی در الگوی خواب انسان داشته باشد. محققان ایالات متحده و آرژانتین می گویند: پیش از ماه کامل، مردم دیرتر به رختخواب می روند و کمتر می خوابند. قرن هاست که مردم ماه را مقصر حوادث، بلایای طبیعی و حتی خلق وخوی خود می دانند. حداقل وقتی صحبت از افراد می شود، این مطالعه نشان داده است که بدخویی در طول ماه کامل ارتباط بیشتری با میزان استراحت فرد دارد.
محققان دانشگاه واشنگتن کشف کردند که چرخه خواب در افراد در طول چرخه ماه ۲۹.۵ روزه نوسان می کند. در ایام منتهی به ماه کامل، افراد معمولا شب ها دیرتر به رختخواب می روند و ساعتهای کمتری می خوابند.
استاد زیست شناسی هوراسیو د لا ایگلسیا، تغییرات در هر دو زمان خواب و مدت زمان خواب در محیط های شهری و روستایی از جوامع بومی شمال آرژانتین گرفته تا دانشجویان دانشگاه سیاتل را بررسی کرد. شایان ذکر است که شهرهای بزرگ ایالات متحده در شمال غربی اقیانوس آرام بیشتر از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
مهم نیست که در کجا زندگی می کنید، ماه بر شما تأثیر می گذارد
محققان دریافتند که مسیرهای ماه بدون توجه به دسترسی فرد به برق سبب نوسان می شود و این تغییرات در افراد ساکن در محیط های شهری مانند یک شهر شلوغ کمتر مشخص است. گروه تحقیقاتی اضافه می کند که افزایش الگوها امکان دارد نشان دهد که ریتم شبانه روزی انسان به شکلی با مراحل چرخه ماه هماهنگ است.
پروفسور د لا ایگلسیا اظهار نمود: «ما تأثیر تغییرات ماه با کاهش خواب و خواب کوتاهتر در ایام پیش از ماه کامل را مشاهده کردیم و باآنکه این اثر در جوامع بدون دسترسی به برق از شدت بیشتری برخوردار است، اما این اثر در جوامع دارای برق، ازجمله دانشجویان در دانشگاه واشنگتن هم وجود دارد.»
این گروه با استفاده از مانیتورهای مچ دست، الگوی خواب ۹۸ نفر را که در سه جامعه بومی در یکی از استان های آرژانتین زندگی می کردند را بررسی کرد.
یکی از جوامع برق نداشت و دیگری به برق محدود مانند یک چراغ روشنایی در خانه محدود بود. برخلاف آن مناطق روستایی، جامعه سوم در یک مکان شهری با دسترسی کامل به برق واقع شده بود.
نتایج تحقیقات پیشین عرضه شده توسط گروه پروفسور د لا ایگلسیا و سایر گروه ها نشان داده است که دسترسی به برق می تواند در خواب تأثیر داشته باشد. این نتایج باردیگر در این مطالعه ظاهر شد؛ جوامع شهری با دسترسی به برق دیرتر به رختخواب رفتند و کمتر از شرکت کنندگان روستایی خوابیدند.
بااین حال، ساکنان هر سه جامعه هم هنگامی که ماه چرخه ماهانه خویش را به پایان رساند، همان تغییرات خواب را نشان دادند. بر مبنای موقعیت مکانی، میزان کل خواب در کل چرخه قمری بین ۴۶ تا ۵۸ دقیقه متفاوت بود. علاوه بر این، ساعت خواب حدودا نیم ساعت تغییر نمود.
تاثیر ماه کامل بر خواب
محققان می گویند تأثیر ماه کامل حدودا یک هفته قبل آغاز می شود. در هر سه جامعه، افراد دیرتر به خواب می روند و پایین ترین میزان خواب را از سه تا پنج روز پیش از ماه کامل دارند.
هنگامی که آنان این الگو را در شرکت کنندگان ذکر شده کشف کردند، داده های نظارت بر خواب ۴۶۴ دانشجوی دانشگاه در منطقه سیاتل هم تجزیه وتحلیل شد. این دانشجویان بخشی از مطالعه جداگانه بوده اند که نتایج آنان هم نوسانات مشابه را نشان داد.
محققان تایید کردند که عصرهای منتهی به ماه کامل بیشتر از بقیه ماه بعد از غروب نور طبیعی وجود دارد. ماه بیشتر روشن می شود و به طورکلی در اواخر بعدازظهر یا اوایل شب این نور افزایش می یابد.
به دنبال یک ماه کامل، قمرهای در حال کاهش هم در نیمه شب نور قابل توجهی دارند و دلیل این امر آن است که ماه در آن نقاط در چرخه خود تا دیروقت طلوع می کند.
لئاندرو کازیراگی، محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه واشنگتن می گوید: «ما فرض می نماییم الگوهایی که مشاهده کردیم سازگاری ذاتی است که به اجداد ما امکان داده از این منبع طبیعی نور عصر که در یک زمان خاص در طول چرخه ماه اتفاق افتاده است، استفاده کنند.»
نور مصنوعی و تغییرات خواب
پروفسور د لا ایگلسیا اعتقاد دارد که اثرات ماه هم امکان دارد توضیح دهد که چرا دسترسی به برق سبب چنین تغییرات آشکاری در الگوی خواب انسان می شود.
وی افزود: به طورکلی، نور مصنوعی ساعتهای شبانه روزی ذاتی ما را به روش های خاصی مختل می کند و سبب می شود که شب دیرتر بخوابیم. این مورد سبب می شود که کمتر بخوابیم اما به طورکلی ما از نور مصنوعی برای رسیدن به بامداد حداقل نه با میل درونی استفاده نمی نماییم. این همان الگوهایی است که ما در اینجا آنها را مشاهده کردیم.
کازیراگی اضافه کرد: «در زمانی خاص، ماه هنگام شب منبع مهمی از نور است و این برای هزاران سال پیش برای اجداد ما کاملا مشهود بود.»
به طورکلی، بدگمانی زیادی در مورد این ایده وجود دارد که مسیر ماه می تواند بر رفتاری مانند خواب تأثیر بگذارد، حتی اگر در محیط های شهری با آلودگی نوری زیاد زندگی نماییم شاید از چرخه آن اطلاع نداشته باشیم. مگر اینکه بیرون روید یا از پنجره بیرون را نگاه کنید. تحقیقات آینده باید بر این مورد متمرکز شوند که آیا این کار از راه ساعت شبانه روزی ذاتی ما انجام می شود یا علایم دیگری که بر زمان خواب تأثیر می گذارد. موارد زیادی برای درک این اثر وجود دارد.»
نتایج این تحقیق در نشریه Science Advances منتشرشده است.
منبع: shahblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب