پژوهشگران دانماركی نشان دادند

واکسن آنفلوانزا تاثیری بر جلوگیری از کووید-۱۹ ندارد

واکسن آنفلوانزا تاثیری بر جلوگیری از کووید-۱۹ ندارد پژوهشگران دانمارکی در بررسی جدیدی نشان داده اند که واکسن آنفلوآنزا تاثیری بر جلوگیری از مبتلاشدن به کووید-19 ندارد.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، تلاش گسترده ای برای یافتن اقدامات پیشگیرانه و درمان های موثر بیماری کووید-۱۹ انجام شده است. این مساله مطرح شده که واکسیناسیون آنفلوانزا ممکنست محافظتی را در مقابل "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-۲) بوجود آورد و یک اقدام پیشگیرانه در مقابل کووید-۱۹ باشد. واکنش های ایمنی میزبان نسبت به هر دو ویروس، از این نظریه پشتیبانی می کند. با این وجود، نگرانی هایی در مورد تعامل میان واکسیناسیون آنفلوانزا و خطر مبتلاشدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ وجود دارد.
یک پژوهش جدید به بررسی این مساله پرداخته است که آیا واکسن آنفلوانزا، خطر مبتلاشدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و نتایج بالینی کووید-۱۹ را تغییر می دهد یا خیر. در این پژوهش، کارکنان مراقبت های بهداشتی دانمارک مورد بررسی قرار گرفتند و واکسن آنفلوانزا به آنها ارائه شد.
در این مطالعه منسجم، بررسی مکرری روی پادتن های مقابله کننده با کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در بین کارکنان مراقبت های بهداشتی دانمارک در بیمارستان ها و مراکز تخصصی مراقبت های بهداشتی صورت گرفت که تعداد آنها در مجموع به ۶۰ هزار و ۶۸۱ نفر می رسید. بررسی پادتن ها، سه بار طی سال ۲۰۲۰ انجام شد.
از میان شرکت کنندگان، ۴۸ هزار و ۷۰۹ نفر پرسشنامه ای را تکمیل کردند و اطلاعات مربوط به واکسیناسیون آنفلوانزا برای ۴۶ هزار و ۱۱۲ شرکت کننده در دسترس بود. علاوه بر این، اطلاعات مربوط به واکسیناسیون آنفلوانزا و وضعیت پادتن مقابله کننده با کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ برای ۳۴ هزار و ۳۶۶ و ۳۵ هزار و ۱۶۸ شرکت کننده بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ در دسترس قرار داشت. در بین این شرکت کنندگان، ۳۳۷۹ نفر سابقه بیماری دارای نشانه یا بستری شدن در بیمارستان را داشتند.
نتایج این پژوهش نشان داد که شرکت کنندگان واکسینه شده در مقابل آنفلوانزا، مسن تر و تحصیل کرده تر بودند و چندابتلایی بیشتری نسبت به شرکت کنندگان واکسینه نشده داشتند. نسبت خطر کووید-۱۹ علامت دار برای افراد واکسینه شده در مقایسه با افراد واکسینه نشده طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ و ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ به ترتیب ۱/۰۳ و ۱/۰۲ بود. نسبت تولید پادتن مقابل کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در شرکت کنندگانی که مقابل ویروس آنفلوانزا واکسینه شده بودند، در مقایسه با شرکت کنندگان واکسینه نشده در همان دوره ها، ۱/۰۱ و ۰/۹۳ بود. مقایسه افراد واکسینه شده در مقابل آنفلوانزا با افراد واکسینه نشده طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ و ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ نشان داد که شانس بستری شدن در بیمارستان به ترتیب ۰/۹۱ و ۰/۸۹ است.
یافته های این پژوهش نشان داد که واکسیناسیون مقابل آنفلوانزا، خطر بستری شدن در بیمارستان یا نشانه های کووید-۱۹ را تغییر نمی دهد و همچنین، تغییری در خطر مبتلاشدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ ایجاد نمی کند.
نتایج این پژوهش با نتایج به دست آمده از پژوهش های پیشین که با بهره گیری از سواب یا بواسطه سرم شناسی انجام شده اند، مطابقت دارند. مقایسه افراد واکسینه شده با افراد واکسینه نشده برای اولین بار در این پژوهش انجام شده است.
محدودیت قابل توجه پژوهش این است که اطلاعات مربوط به شدت کووید-۱۹ بر طبق پرسشنامه ای است که شرکت کنندگان آنرا پر کرده اند. بستری شدن در بیمارستان هم اکنون ممکنست کمتر گزارش شود.
از نتایج این پژوهش استنباط می شود که واکسیناسیون آنفلوانزا بر خطر مبتلاشدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و بیماری کووید-۱۹ تأثیری ندارد.
این پژوهش، در "Journal of Infectious Diseases" به چاپ رسید.



1400/10/21
00:01:14
5.0 / 5
770
تگهای خبر: پژوهش , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب شاهبلاگ
اسم شما:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است

شاه بلاگ پلتفرمی است که استفاده از آن آسان می باشد و می‌توانید با مطالعه مقالات و بررسی نظرات کاربران، از اخبار فناوری و دانش مطلع شوید. شاه بلاگ یکی از محبوب‌ترین سایت‌های خبری علمی پژوهشی در زمینه فناوری است که اخبار جدید در زمینه‌های مختلف علمی را پوشش می‌دهد.