ساخت کاغذی با خاصیت های پلاستیک

ساخت کاغذی با خاصیت های پلاستیک تحقیقات قابل توجهی برای کاهش پلاستیک در مصارف مختلف در حال انجام می باشد و الان برای نخستین بار، پژوهشگران راهی برای افزودن تعدادی از خاصیت های مفید پلاستیک به مواد کاغذی پایدار یافته اند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، این کار مقرون به صرفه را می توان به آسانی و بصورت کارآمد انجام داد. پوششی به نام "چوئتسو"(Choetsu) نه فقط کاغذ را ضد آب می کند، بلکه انعطاف پذیری آنرا نیز حفظ و بطور ایمن نیز تخریب می شود.
نمی توان از این واقعیت که مواد پلاستیکی بطور کلی برای محیط زیست مضر هستند، فرار کرد. احتمالاً تصاویری از آلودگی های پلاستیکی که در سواحل ریخته شده اند، رودخانه ها را آلوده می کنند و حیوانات بی شماری را می کشند، دیده اید. با این وجود، باتوجه به فراگیر بودن مواد پلاستیکی در زندگی روزمره، به نظر می آید این مشکل کاملاً از دست ما خارج شده باشد. پروفسور "زنجی هیروی"(Zenji Hiroi) از مؤسسه فیزیک حالت جامد در دانشگاه توکیو و گروهش راه هایی را بررسی می کنند که علم مواد با آنها می تواند به حل این معضل کمک نماید و هدف از کشف اخیر آنها جایگزینی تعدادی از مصارف پلاستیک با چیزی پایدارتر یعنی کاغذ است.
"هیروی" می گوید: مشکل اصلی مواد پلاستیکی همانطور که شاهد آن هستیم ناتوانی آنها در تجزیه سریع و ایمن است. موادی وجود دارند که می توانند بطور ایمن تجزیه شوند، مانند کاغذ، اما بدیهی است که کاغذ نمی تواند طیف وسیعی از کاربردهای پلاستیک را داشته باشد. با این وجود، ما راهی برای اضافه کردن تعدادی از خاصیت های خوب پلاستیک به کاغذ پیدا کرده ایم، بدون این که هیچ یک از ضررهای آن منتقل شود. ما آنرا "چوئتسو" می نامیم، یک پوشش زیست تخریب پذیر ارزان که به کاغذ ساده خاصیت ضد آبی و استواری می بخشد.
"چوئتسو" تلفیقی از مواد است که وقتی روی کاغذ اعمال می شود، بطور خود به خود یک لایه قوی و ضد آب در هنگام تماس با رطوبت موجود در هوا بوجود می آورد. این پوشش از مواد شیمیایی ایمن و کم هزینه، عمدتاً "متیل تری متوکسی سیلان"(Methyltrimethoxysilane)، مقداری "ایزوپروپیل الکل"(Isopropyl Alcohol) و مقدار کمی "تیتانیوم ایزو پروپوکسید"(tetraisopropyl titanate) تشکیل شده است. این مخلوط مایع بر روی ساختارهای کاغذی، بعنوان مثال ظروف مواد غذایی اسپری می شود یا ظروف در آن فرو برده می شوند و بعد از آن در دمای اتاق خشک می شوند. بعد از خشک شدن، یک لایه نازک سیلیس حاوی متیل که نوعی الکل است، بر روی سلولز کاغذ تشکیل می شود و خواص قوی و ضد آبی بوجود می آورد.
علاوه بر این، واکنش هایی که در طول پروسه پوشش دهی رخ می دهند، بطور خودکار لایه ای از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر روی این کاغذها ایجاد می کنند که موجب ایجاد خاصیت ضد آلودگی و باکتری شده و از اقلام پوشش داده شده برای مدت زمان طولانی محافظت می کند. تمام مواد شیمیایی این روکش شیمیایی با گذشت زمان به چیزهای بی ضرری مانند کربن، آب و سیلیکون شن مانند تجزیه می شوند.
هیروی می گوید: ما امیدواریم که بتوانیم از این رویکرد بر روی انواع دیگر مواد نیز استفاده نماییم. این ترکیب مایع را می توان برای مواد دیگر مورد استفاده قرار داد و ما می توانیم یک پوشش مقاوم در مقابل کثیفی ایجاد نماییم که روی شیشه، سرامیک و حتی پلاستیک های دیگر قرار بگیرد.



1401/02/24
22:06:23
5.0 / 5
511
تگهای خبر: دانش , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است